Ingridientai :
Jaunas apie 1 kg
sveriantis fazanas,
1 šaukštelis
druskos,
1/2 šaukšteliai
pipirų,
100 g šoninės,
2 šaukštai aliejaus,
100 g sūrio
1/8 l baltojo vyno,
1/8 l mėsos sultinio,
250 g šviežių grybų,
4 šaukštai
sviesto,
150 g mažyčių svogūnėlių,
1 šaukštas
krakmolo,
4 šaukštai grietinės.
Naudojimas:
Fazaną įtrinti
druska ir
pipirais, apdėti
šoninės riekelėmis ir aprišti
sūriu.Aliejųpakaitinti
keptuvėje-troškintuve ant vidutinės ugnies ir
apkepinti fazaną, kol gražiai paruduos. Supilti
sultinį ir
vyną,sumažinti ugnį
ir troškinti toliau. Nuvalyti grybus ir supjaustyti
mažais gabaliukais. Keptuvėje ištirpinti 2 šaukštus
sviesto ir grybus
kepinti 4 minutes ant vidutinio stiprumo ugnies.
Nulupti
svogūnus ir apkepti
juos su 2 šaukštais
sviesto , kol bus
gražiai auksinės
spalvos. Fazaną
išimti iš troškintuvo ir pridengti.
Krakmoląsumaišyti
su
grietine, supilti į
kepimo metu išsiskyrusias sultis ir užvirinti.
Grybus ir
svogūnus sukrėsti į
padažą, pakaitinti ir pagardinti pagal skonį.
Skanaus!