Keptas fazanas su grybais

Ingridientai :
Jaunas apie 1 kg sveriantis fazanas,
1 šaukštelis druskos,
1/2 šaukšteliai pipirų,
100 g šoninės,
2 šaukštai aliejaus,
100 g sūrio
1/8 l baltojo vyno,
1/8 l mėsos sultinio,
250 g šviežių grybų,
4 šaukštai sviesto,
150 g mažyčių svogūnėlių,
1 šaukštas krakmolo,
4 šaukštai grietinės.

Naudojimas:

Fazaną įtrinti druska ir pipirais, apdėti šoninės riekelėmis ir aprišti sūriu.Aliejųpakaitinti keptuvėje-troškintuve ant vidutinės ugnies ir apkepinti fazaną, kol gražiai paruduos. Supilti sultinį ir vyną,sumažinti ugnį ir troškinti toliau. Nuvalyti grybus ir supjaustyti mažais gabaliukais. Keptuvėje ištirpinti 2 šaukštus sviesto ir grybus kepinti 4 minutes ant vidutinio stiprumo ugnies. Nulupti svogūnus ir apkepti juos su 2 šaukštais sviesto , kol bus gražiai auksinės spalvos. Fazaną išimti iš troškintuvo ir pridengti. Krakmoląsumaišyti su grietine, supilti į kepimo metu išsiskyrusias sultis ir užvirinti. Grybus ir svogūnus sukrėsti į padažą, pakaitinti ir pagardinti pagal skonį. Skanaus!

     
  Paukštienos (fazano) sriuba

Sudėtis:
· 1 fazanas, nupeštas, išdarinėtas ir surištas,
· 125 ml grietinėlės,
· 550 g lęšių,
· 1,7 l vandens,
· 1 svogūnas,
· 1 poras ( tik baltoji dalis)
· 1 čiobrelio šakelė,
· 1 lauro lapas,
· druskos ir pipirų,
· 1 fazanas, nupeštas, išdarinėtas ir surištas,

Gaminimas

Nuplaukite lęšius ir sudėkite į puodą su vandeniu, supjaustytu svogūnu, poru, čiobreliais ir lauro lapu. Pasūdykite ir virkite apie 1 valandą, kol lęšiai taps itin minkšti. Tuomet juos išimkite, o virimo skysčio neišpilkite.
Druska ir pipirais įtrinkite fazaną, apipilkite ištirpintu sviestu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių, kol šiek tiek apkeps.
Atskirkite mėsą nuo kaulų, krūtinės mėsą atidėkite, o likusią sutrinkite ir sudėję kartu su lęšiais trinkite toliau, kol sriuba taps vientisai tiršta, pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su lęšių nuoviru.
Pakaitinkite, supilkite grietinėlę ir patiekite sudėję ant viršaus fazano krūtinėlę, pabarstykite žalumynais.

   

A T G A L